Lalvin ICV K1-V1116 borélesztő

ÚJ
Raktárkészlet: VAN
Lalvin ICV K1-V1116 borélesztő
Lalvin ICV K1-V1116 borélesztő
Lalvin ICV K1-V1116 borélesztő
Lalvin ICV K1-V1116 borélesztő
Lalvin ICV K1-V1116 borélesztő
Lalvin ICV K1-V1116 borélesztő
Lalvin ICV K1-V1116 borélesztő
Lalvin ICV K1-V1116 borélesztő
Lalvin ICV K1-V1116 borélesztő
Lalvin ICV K1-V1116 borélesztő
A Lalvin K1™ (V1116) törzset a mediterrán régióban, Franciaországban található INRA Montpellier szelektáltja. Alacsony hőmérsékleten (16°C alatt) erjesztve és megfelelő tápanyagokkal a Lalvin K1™ (V1116) az egyik olyan élesztő, amely a legtöbb virágos észtert (izoamil-acetát, hexil-acetát, fenil-etil-acetát) termeli. Ezek az észterek friss virágos aromákat kölcsönöznek a semleges fajtáknak vagy a magas hozamú szőlőnek. A magas észtertartalmúak közül a Lalvin K1™ (V1116) a legellenállóbb törzs a nehéz erjesztési körülmények között, például alacsony turbiditás, alacsony hőmérséklet és alacsony zsírsavtartalom esetén. A Lalvin K1™ (V1116) a jégborok erjesztéséhez is bizonyítottan alkalmas törzs.
19 900 Ft
Kedvencekhez
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek


A Lalvin K1™ (V1116) élesztőt a franciaországi, mediterrán régióban található INRA Montpellier szelektálta. Alacsony hőmérsékleten (16°C alatt) és megfelelő tápanyagadagolással a Lalvin K1™ (V1116) az egyik olyan élesztő, amely a legtöbb virágos észtert (izoamil-acetát, hexil-acetát, fenil-etil-acetát) termeli. Ezek az észterek friss virágaromát kölcsönöznek a semleges fajtáknak vagy a magas hozamú szőlőnek. A magas észtertermelők közül a Lalvin K1™ (V1116) a legellenállóbb törzs nehéz erjedési körülmények között, például alacsony NTU, alacsony hőmérséklet és alacsony telítetlen-zsírsavtartalom. A Lalvin K1™ (V1116) a jégborok erjesztésére is bevált törzs.

Ez az élesztő a citrusos karakterű gyümölcsök erjesztésére alkalmas, mivel friss és élénk ízeket produkál. Rendkívül ellenálló törzs, magas alkohol toleranciával és hidegtűrő tulajdonsággal.

Tulajdonságok: Kiváló hidegtűrés, erős fermentációs aktivitás, stressztűrő.
Hatás: Tiszta és stabil erjedés, különösen hideg körülmények között, friss és élénk ízek.

MIKROBIOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK

Saccharomyces cerevisiae var cerevisiae
Hagyományos elemzés (az OIV kódexnek megfelelően)
Életképes élesztő > 10 10 CFU/g
Szárazanyag > 92 %

BORÁSZATI TULAJDONSÁGOK

Nagyon rövid LAG fázis és erőteljes erjedés
Közepes relatív nitrogénigény (ellenőrzött laboratóriumi körülmények között)
Nagyon alacsony H2S termelés
Alkohol tolerancia 18% v/v-ig (az erjesztési körülményektől függően)
Magas SO2 termelés
Erjedési hőmérséklet: 10-35°C (50-95°F)
Killer faktor: igen
Alacsony habtermelő

FELHASZNÁLÁS

Rehidratálja az élesztőt 10x-es mennyiségű, 35-37 °C-os klórmentes vízben. 30 g/hl Fortiferm rehidratáló tápanyag használata javasolt.
Óvatos keveréssel oldja fel, és várjon 20 percet.
Adja hozzá a mustot. A beoltandó must és a rehidratáló közeg közötti hőmérsékletkülönbség nem lehet nagyobb 10° C-nál (szükség esetén lassan must hozzáadásával akklimatizálja a szuszpenzió hőmérsékletét).
A teljes rehidratálási idő nem haladhatja meg a 45 percet.
Nagyon fontos, hogy tiszta edényt használjunk az élesztő rehidratálásához.
A mustban történő rehidratálás nem javasolt.

ADAGOLÁS:

Borokhoz: 20-30 g/hl

Gyümölcscefréhez: 20-30 g/100kg
Adatok
Márka

Termék gyártó

Lallemand
EAN
067031000140
Ajánlott
Férfiak
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
lalvinicvk1
Termék státusza
ÚJ    
Tömeg
500 g/db
A vásárlás után járó pontok
199 Ft
Vélemények
argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.