Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
A Bourgorouge RC212™ törzset Franciaország burgundi régiójában, az Interprofessional des Vins de Bourogne Iroda (BIVB) szelektálta, kifejezetten a hagyományos, súlyosabb burgundi Pinot Noir karakter kialakításához.
Különösen ajánlott Pinot Noir készítéséhez. Az élesztősejtekre gyakorolt korlátozott polifenol adszorpció a jobb szín és struktúra kialakulását eredményezi.
Összehasonlítva több, Pinot Noirhoz ajánlott egyéb élesztővel az RC212 használata nagyobb antocianin tartalmat és magasabb szín intenzitást eredményezett.
A Lalvin RC212-t széles körben használják Ausztráliában és Új-Zélandon a Pinot Noir készítéshez.
A törzs borászati tulajdonságai
Vörösbor erjesztéshez ajánlott.
Saccharomyces cerevisiae törzs
Optimális erjedési hőmérséklet tartomány: 18-30 °C. Erjedési feltételeknek megfelelően.
Közepes relatív nitrogénigény (ellenőrzött laboratóriumi körülmények között)
Mérsékelt LAG fázis és mérsékelt erjedés.
Alacsony YAN-körülmények között alacsony H2S-szintet eredményez.
Alacsony relatív potenciál a SO2-termeléshez.
Alacsony habzási hajlam.
Alkohol tolerancia: 16%
Az ajánlott vörös fajták közé tartozik a Grenache és a Pinot Noir.
Érzékszervi tulajdonságok
Ez az élesztő a piros bogyós gyümölcsök, mint az érett cseresznye és a fűszeres jegyeket emeli ki.
Alkalmazás és adagolás
Ahhoz, hogy az élesztőtörzs leghatékonyabban tudja kifejteni hatását, célszerű a direkt beoltás, amihez a szárított élesztő tízszeres mennyiségének megfelelő meleg vízben, (35-40C°) melyhez előzetesen tápanyagot is belekevertünk, rehidratáljuk a szükséges adagot, 15 percig állni hagyjuk, majd erős összekeverés után közvetlen a musthoz öntjük. Vigyázzunk a hőlépcső lehetőleg ne legyen több 10 °C-nál! Fontos: az előírt időnél tovább ne hagyjuk rehidratálódni az élesztőt!
Javasolt adagolás:
Vörösborhoz: 25 g/hl
Különösen ajánlott Pinot Noir készítéséhez. Az élesztősejtekre gyakorolt korlátozott polifenol adszorpció a jobb szín és struktúra kialakulását eredményezi.
Összehasonlítva több, Pinot Noirhoz ajánlott egyéb élesztővel az RC212 használata nagyobb antocianin tartalmat és magasabb szín intenzitást eredményezett.
A Lalvin RC212-t széles körben használják Ausztráliában és Új-Zélandon a Pinot Noir készítéshez.
A törzs borászati tulajdonságai
Vörösbor erjesztéshez ajánlott.
Saccharomyces cerevisiae törzs
Optimális erjedési hőmérséklet tartomány: 18-30 °C. Erjedési feltételeknek megfelelően.
Közepes relatív nitrogénigény (ellenőrzött laboratóriumi körülmények között)
Mérsékelt LAG fázis és mérsékelt erjedés.
Alacsony YAN-körülmények között alacsony H2S-szintet eredményez.
Alacsony relatív potenciál a SO2-termeléshez.
Alacsony habzási hajlam.
Alkohol tolerancia: 16%
Az ajánlott vörös fajták közé tartozik a Grenache és a Pinot Noir.
Érzékszervi tulajdonságok
Ez az élesztő a piros bogyós gyümölcsök, mint az érett cseresznye és a fűszeres jegyeket emeli ki.
Alkalmazás és adagolás
Ahhoz, hogy az élesztőtörzs leghatékonyabban tudja kifejteni hatását, célszerű a direkt beoltás, amihez a szárított élesztő tízszeres mennyiségének megfelelő meleg vízben, (35-40C°) melyhez előzetesen tápanyagot is belekevertünk, rehidratáljuk a szükséges adagot, 15 percig állni hagyjuk, majd erős összekeverés után közvetlen a musthoz öntjük. Vigyázzunk a hőlépcső lehetőleg ne legyen több 10 °C-nál! Fontos: az előírt időnél tovább ne hagyjuk rehidratálódni az élesztőt!
Javasolt adagolás:
Vörösborhoz: 25 g/hl
Adatok
Márka
Termék gyártó
Lallemand
EAN
5708046102461
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
105165320310
Tömeg
500 g/db
A vásárlás után járó pontok
199 Ft
Vélemények
Nincsenek témák!