Mikrobiológiai tulajdonságok
Saccharomyces pastorianusnak minősül, alul erjedő élesztő.
A LalBrew® Diamond élesztő tipikus elemzése:
A szilárd anyagok százaléka 93% - 97%
Élő élesztősejtek ≥ 5 x 109 / g száraz élesztő
Vadélesztő <1/106 élesztősejt
Baktériumok <1 élesztősejtenként 1-nél
A készterméket csak szigorú tesztsorozat átadása után engedik piacra
* Az ASBC és az EBC elemzési módszerek szerint
Sörfőzés tulajdonságai
Lallemand szokásos körülmények között a sörlé 12 ° C-on (L, 53,6 ° F) a LalBrew® gyémánt élesztővel erjesztve:
Erőteljes erjedés, amely 5 nap alatt fejeződik be
Nagy hatásfok és nagy flokkuláció
Semleges íz és aroma, amely a hagyományos lagerekre jellemző
A gyémántélesztő optimális hőmérsékleti tartománya a hagyományos stílusok előállításakor 10 ° C (50 ° F) -
15 ° C (59 ° F)
A fermentációs sebesség, a fermentációs idő és a hatásfok mértéke függ az oltástól, az élesztő kezelésétől, a fermentációs hőmérséklet és sör tápanyagminőségétől.
Receptek:
Termék gyártó