Kálcium Klorid/Calcium chloride 36% Brewferm 100 ml

ÚJ
Kálcium Klorid/Calcium chloride 36% Brewferm 100 ml
A kalcium-kloridot (CaCl₂, E509) sörfőző sóként használják a víz minőségének és a sör ízének javítására. Számos funkciót lát el:

1. pH-beállítás és vízkémia

A kalcium-klorid csökkenti a cefre pH-értékét, fokozva az enzimes keményítőlebontást és a cukorkivonás hatékonyságát.

A stabil pH-érték javítja a sör tisztaságát és ízét is.

2. Ízfokozás

A kalcium fokozza a sör malátás ízét.
Simább, kerekebb ízt biztosít a kalcium-szulfáthoz (CaSO₄) képest, amely szárazabb és komlósabb jegyet ad.

3. Javítja a fehérje flokkulációját

A kalcium segíti az úgynevezett meleg- és hidegtörést, ahol a fehérjék kicsapódnak a forrás és a hűtés során, ami tisztább sört eredményez.

4. Az élesztő egészsége

A kalcium elengedhetetlen az élesztő aktivitásához és az erjedéshez, javítja a sör stabilitását és csökkenti a mellékízek kockázatát.

A sörhöz adható kalcium és kloridok maximális mennyisége 200 mg/l.

Adagolás:

A szükséges kalcium-klorid mennyiség a főzővíztől és a főzni kívánt sör típusától függ. Az összetételt a vízszolgáltató weboldalán ellenőrizheti.

1 ml 36%-os Brewferm kalcium-klorid oldat 10 liter főzővízhez 17,6 mg kalcium/liter és 31,2 mg klorid/liter mennyiségnövekedést eredményez. A cefrekészítés során adja hozzá.
1 990 Ft
Kedvencekhez
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
A kalcium-kloridot (CaCl₂, E509) sörfőző sóként használják a víz minőségének és a sör ízének javítására. Számos funkciót lát el:

1. pH-beállítás és vízkémia

A kalcium-klorid csökkenti a cefre pH-értékét, fokozva az enzimes keményítőlebontást és a cukorkivonás hatékonyságát.

A stabil pH-érték javítja a sör tisztaságát és ízét is.

2. Ízfokozás

A kalcium fokozza a sör malátás ízét.
Simább, kerekebb ízt biztosít a kalcium-szulfáthoz (CaSO₄) képest, amely szárazabb és komlósabb jegyet ad.

3. Javítja a fehérje flokkulációját

A kalcium segíti az úgynevezett meleg- és hidegtörést, ahol a fehérjék kicsapódnak a forrás és a hűtés során, ami tisztább sört eredményez.

4. Az élesztő egészsége

A kalcium elengedhetetlen az élesztő aktivitásához és az erjedéshez, javítja a sör stabilitását és csökkenti a mellékízek kockázatát.

A sörhöz adható kalcium és kloridok maximális mennyisége 200 mg/l.

Adagolás:

A szükséges kalcium-klorid mennyiség a főzővíztől és a főzni kívánt sör típusától függ. Az összetételt a vízszolgáltató weboldalán ellenőrizheti.

1 ml 36%-os Brewferm kalcium-klorid oldat 10 liter főzővízhez 17,6 mg kalcium/liter és 31,2 mg klorid/liter mennyiségnövekedést eredményez. A cefrekészítés során adja hozzá.
Adatok
Márka

Termék gyártó

Brewferm
Cikkszám
055034100ENDE
Termék státusza
ÚJ    
Tömeg
100 g/db
A vásárlás után járó pontok
20 Ft
Vélemények
argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.