Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
A kalcium-kloridot (CaCl₂, E509) sörfőző sóként használják a víz minőségének és a sör ízének javítására. Számos funkciót lát el:
1. pH-beállítás és vízkémia
A kalcium-klorid csökkenti a cefre pH-értékét, fokozva az enzimes keményítőlebontást és a cukorkivonás hatékonyságát.
A stabil pH-érték javítja a sör tisztaságát és ízét is.
2. Ízfokozás
A kalcium fokozza a sör malátás ízét.
Simább, kerekebb ízt biztosít a kalcium-szulfáthoz (CaSO₄) képest, amely szárazabb és komlósabb jegyet ad.
3. Javítja a fehérje flokkulációját
A kalcium segíti az úgynevezett meleg- és hidegtörést, ahol a fehérjék kicsapódnak a forrás és a hűtés során, ami tisztább sört eredményez.
4. Az élesztő egészsége
A kalcium elengedhetetlen az élesztő aktivitásához és az erjedéshez, javítja a sör stabilitását és csökkenti a mellékízek kockázatát.
A sörhöz adható kalcium és kloridok maximális mennyisége 200 mg/l.
Adagolás:
A szükséges kalcium-klorid mennyiség a főzővíztől és a főzni kívánt sör típusától függ. Az összetételt a vízszolgáltató weboldalán ellenőrizheti.
1 ml 36%-os Brewferm kalcium-klorid oldat 10 liter főzővízhez 17,6 mg kalcium/liter és 31,2 mg klorid/liter mennyiségnövekedést eredményez. A cefrekészítés során adja hozzá.
1. pH-beállítás és vízkémia
A kalcium-klorid csökkenti a cefre pH-értékét, fokozva az enzimes keményítőlebontást és a cukorkivonás hatékonyságát.
A stabil pH-érték javítja a sör tisztaságát és ízét is.
2. Ízfokozás
A kalcium fokozza a sör malátás ízét.
Simább, kerekebb ízt biztosít a kalcium-szulfáthoz (CaSO₄) képest, amely szárazabb és komlósabb jegyet ad.
3. Javítja a fehérje flokkulációját
A kalcium segíti az úgynevezett meleg- és hidegtörést, ahol a fehérjék kicsapódnak a forrás és a hűtés során, ami tisztább sört eredményez.
4. Az élesztő egészsége
A kalcium elengedhetetlen az élesztő aktivitásához és az erjedéshez, javítja a sör stabilitását és csökkenti a mellékízek kockázatát.
A sörhöz adható kalcium és kloridok maximális mennyisége 200 mg/l.
Adagolás:
A szükséges kalcium-klorid mennyiség a főzővíztől és a főzni kívánt sör típusától függ. Az összetételt a vízszolgáltató weboldalán ellenőrizheti.
1 ml 36%-os Brewferm kalcium-klorid oldat 10 liter főzővízhez 17,6 mg kalcium/liter és 31,2 mg klorid/liter mennyiségnövekedést eredményez. A cefrekészítés során adja hozzá.
Adatok
Márka
Termék gyártó
Brewferm
Cikkszám
055034100ENDE
Termék státusza
ÚJ
Tömeg
100 g/db
A vásárlás után járó pontok
20 Ft
Vélemények
Nincsenek témák!