K.22 Stalljen Kveik Sörélesztő, 5 g

Raktárkészlet: VAN
 K.22 Stalljen Kveik Sörélesztő, 5 g
A Stalljen kveik a norvégiai Hornindalban található Stig Seljesetből származik. Hornindal a Jostedal-gleccsertől északra található, és Hornindal fő iparága történelmileg a gazdálkodás és a kasza kovácsolása volt . A Seljeset farm egy hagyományos, önfenntartó gazdaság volt, ahol juhokat és tejelő teheneket tartottak. Az eredeti Seljeset kveik nevű kultúra az 1870-es évekre datálható, de a kultúrát azóta összekeverték más kultúrákkal, és ma Stalljennek hívják. A Stalljen név istállót jelent, és a régi lóistállójukból származik , amely ma egy privát kocsmát és sörfőzdét tartalmaz. Stig még mindig egy 100 éves sörfőzési technikát használ, amikor sörét főzi.

Az íz és az aroma alma és érett gyümölcs, valamint szegfűszeg és ánizs jegyei vannak. Az intenzitás közepes vagy magas magas magas a magas fermentációs hőmérsékleten, és alacsonyabb hőmérsékleten kevésbé lesz intenzív, és szép és ropogós sört kap, hasonló a lagerhez.

Ez a kveik egy sokoldalú élesztőfajta, és többféle sört főzhet, beleértve a hagyományos parasztházat, a stoutokat és a hordárokat, a szezonális söröket, az IPA-t és még sok mást. Alacsony cefre hőmérsékleten magas csillapítást és száraz sört kap, és a szegfűszeg és az anis íze valóban átjön. Használja a képzeletét, kísérletezzen új receptekkel, és ez az élesztő nem hagyja cserben.
4 900 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
K.22. Stalljen Kveik
A K.22 Stalljen Kveik a norvégiai Hornindalban található Stig Seljesetből származik. Történelmileg Hornindal fő iparága a gazdálkodás és a kasza kovácsolása volt. A Seljeset farm egy hagyományos, önfenntartó haszontartó állat volt. A Stalljen név istállót jelent, és a régi lóistállójukból származik , amely ma egy privát kocsmát és sörfőzdét tartalmaz.
Íz és aroma
K.22 . Stalljen almát és érett gyümölcsöket tartalmaz, egy csipetnyi szegfűszeggel és ánizssal. Magas fermentációs hőmérsékleten az íz és az aromák intenzitása közepes vagy magas, alacsonyabb hőmérsékleten pedig kevésbé intenzív, és kap egy szép és ropogós sör, mint egy lager.

Erjedés
K.22 A Stalljen 8 °C-ról (46 °F) és 38 ° C-ig (100 °F) erjed. Minél magasabb a fermentációs hőmérséklet, annál gyorsabb az erjedés. A legmagasabb hőmérsékleten számíthat arra, hogy a sör 48 órán belül erjed. Ha az erjesztés alacsony hőmérsékleten történik , akkor számíthat a fermentációs idő növekedésére. Az egészséges erjedés biztosítása érdekében ajánlott élesztő táplálékot adni.

Bólintás
Közvetlenül a sörlébe dobja az élesztőt a felületen átszórva. Győződjön meg arról, hogy a sörlé hőmérséklete 20 ° C (68 ° F) felett van. Dobási sebesség 5 g/20-30 L. 20 °C (68 °F) alatti erjedés vagy nagy gravitáció esetén növelje a dőlésszöget 10 g / 20L-re.

illat: Az alma és az érett gyümölcsök jegyzetei, szegfűszeggel és ánizssal.
Százalékos szilárd anyagok: 93% - 96%
Életképesség: ≥ 5 x 10⁹ CFU / gramm száraz élesztő
Diastaticus: Kimutathatatlan
Baktériumok: 10 élesztősejtből < 1
Tejsavbaktériumok: < 1 / 10 6 élesztősejt
Flokkuláció: Közepes
Csillapítás: Magas
Fermantációs tartomány: 18 - 41 ° C (64 - 106 ° F)
Alkohol tolerancia: 12% ABV
Dobási sebesség: 5 g/20-30 L
Az erjesztés 48 órán belül befejezhető.
Adatok
Márka

Termék gyártó

Kveik Yeastery
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
271204
Tömeg
50 g/db
A vásárlás után járó pontok
49 Ft
Vélemények
argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.